KABAL - CLIVE BARKER

Nihayet geceninde bir efendisi oldu!” Kapak Yazısı

       
    Ve yine yıllar önce okuduğum, Kan Kitapları'ndan sonra takip eden aylarda aldığım, yazarın bir diğer kitabı olan Kabal ile ilgili kısa bir yazı bu. Barker'ın kitaplarının uzun uzun yorumlanması gerekmiyor, onlar okunmadan hissedilmesi,anlaşılması ve anlatılması zor kitaplar...
       Kabal, Aaron Boone'un doktorundan bir katil olduğunu öğrenmesi ile başlıyor. Toplumda yeri olmadığına inanan Boone, Midian adı verilen ve yarı ölülerin yani canavar denilen türlerin olduğu bir yere gider. Kendisini buraya kabul ettirme mücadelesi verirken eski bir tanrının elçisi olduğunu öğrenir ve gerçek anlamda kim olduğunu öğreneceği bir aşk yaşamaya başlar.
       Kitap, Boone'un Midian'a kabul edilmek çabasını anlatırken,oradaki canavalara,onların gözünden dünyaya bakışlarına,aşka ve dışlanmışlığa dair korku ve tedirginlik dolu ürkütücü bir hikaye anlatıyor. Her zaman ki gibi yarattığı bu yepyeni dünya ve varlıklar ile Barker yine hayal gücümüzün sınırlarını zorluyor.
       Clive Barker'ın 1990 yılında yönetmenliğini yaparak beyaz perdeye uyarladığı bu kitap beklenen başarıyı göstermedi ve Barker 2014 yılında farklı parçalarda ekleyerek filmi “Nightbreed” adıyla yeniden yayınladı.
       Epik Fantezi Edebiyatı'nın ustası olan Clive Barker'la hiç tanışmadıysanız bu kitabı onun dünyasına giriş için iyi bir seçenek olacaktır. 17/12/2015
Keyifli okumalar ;)
Sevgilerimle...



Orjinal Adı: Cabal
Yazar : Clive Barker / 1952-İngiltere
Sayfa Sayısı : 237
Yayınevi : Oğlak Yayınları
Yayın Tarihi : 2000
Çeviri : Berna Kılınçer
Tür : Epik Fantezi

 
                                                                                                                          
YAZAR HAKKINDA;
1952 yılında Liverpool doğumlu olan Clive Barker,yazar,yönetmen,ressam ve yapımcıdır. Liverpool Üniversitesinde İngilizce ve Felsefe okumuştur. Gençliğinde tiyatro oyunları yazmaya başlamış,21 yaşında Londra'ya yerleşmiş ve 8 yıl boyunca hayatını sosyal yardımlar yaparak geçirmiştir. Daha sonra kendi tiyatro ekibini kurmuş ve yazdığı oyunlar ile adını duyurmaya başlamıştır. İlk olarak Kan Kitapları serisini yazan Barker,ardından Damnation Game adlı romanını tamamlamıştır. 1987 yılında senaristiğini ve yönetmenliğini yaptığı Hellraiser filmini çekmiş ve daha sonra yarattığı baş kahramanın çok tutulması ile devam filmlerini çekmiştir. Kan kitapları ve birkaç kitabının filmlerini çekip yayınlamıştır. 4 yaşında iken Fransız bir paraşütçünün ölümüne tanık olmuştur ve yazdığı öykülerde onu tasvir ettiği söylenmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder