CERRAH - TESS GERRITSEN


     Bir arkadaşımın deyimiyle gökkuşağı tadında bir kitaplığım var. Genelde ağır olduğunu düşündüğüm kitaplar arasına daha rahat okunan ve sürükleyici kitaplar koymak, okuma durumunun daha rahat devam etmesini sağlıyor. Bu türlerden biri de polisiye gerilim tarzında romanlar. Arada popüler kitaplara da yer vermek gerektiğini düşünüyorum, gerçekten iyi yazıldıkları sürece. Tess Gerritsen ile tanışmam bu kitapla oldu. Ve tabi dedektif Rizzoli ile...Bu kitabı 11 sene önce okumuş olmam şaşırtıcı aslında daha yakın zamanda okumuş gibi hissettim.
     Kitap katilimizin geri dönüşünü müjdelemesi ile başlıyor. 2 sene önce işlenen cinayetlerin sonuncusunda vurulan bir katil ve şimdi aynı şekilde kaldığı yerden devam eden başka bir katil. Bir önceki katili vuran Dr. un yaşadığı kasabada cinayetler yeniden başlıyor, bunun bir tesadüf olmasını beklemiyoruz. Katil daha önce tecavüze uğramış kadınları hedef alıyor ve onları gerçekten oldukça vahşi ritüellerle öldürüyor. Kitapta bu detayların ve aslında en çok katilin iç sesi ile duygularının, düşüncelerinin verilmesini sevdim. İpuçlarını takip eden dedektif Rizzoli ve arkadaşları, cinayetlerini artık seri hale getirmiş olan katilimiz. Klasik bir polisiye gerilim kitabı. Farklı kılan ise oldukça fazla tıbbi detaya yer verilmiş olması ve bu detayların anlayabileceğimiz şekilde ifade edilmesi. Yazar mesleği ile hikayesini gayet güzel ve anlaşılır harmanlamış. Bu bilgiler olayları, kurbanları ve katili daha gerçek kılıyor ve bu da haliyle okumayı daha keyifli hale getiriyor.
     Sürükleyicilik kitabın ilk sayfalarından başlıyor ve bana göre kitabı bitirene kadar huzur bulamıyorsunuz. Katili tahmin etmeye çalışmak bu tarz kitapları okurken belki de istemsizce yaptığımız bir girişim ancak yersiz. Yazarın bizim için sürpriz bir son'u var.
     Bu kitaptan sonra birkaç kitabını daha okudum, ben Dr. Isles 'ın olduğu kitapları daha keyifli buluyorum. Her biri bu kitap gibi sürükleyici ve okuması keyifli kitaplardı.
     Bir ara Rizzoli &Isles adlı diziyi de takip etmedim değil. Hatta ilk defa bir kitabın, tv yapımından çok daha fazla keyif aldım. Karakterler çok uygun seçilmiş ve kitaptan diziye geçmek çok tanıdık ve güzel oldu. Dr.Isles rolündeki Sasha Alexander ise kesinlikle favorimdi. Dvd formatında tüm bölümlerin bir arada olduğu setleri de bulmanız mümkün.
                                         

     Özetle polisiye gerilim türü için detaylar nedeni ile fazladan beğendiğim, iyi bir kitap, sürükleyici ve okunası bir kitap diyebilirim.
Keyifli okumalar,
Sevgiler...


Orjinal Adı: The Surgeon
Yazar : Tess Gerritsen
Sayfa Sayısı : 296
Yayınevi : Doğan Kitap
Yayın Tarihi : 2006
Çeviri : Ali Cevat Akkoyunlu
Tür : Polisiye- Gerilim

                                                                                                                                                                                             
YAZAR HAKKINDA

Dr. Tess Gerritsen 1953, San Diego, California da doğdu. Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaρtı, Кaliforniya Üniversitesi'nden de tıp diploması aldı. Doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı Geceyarısından Sonra Gelen Telefon'u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. New York Timesın en çok satan kitaρ olarak tanıttığı Hasat ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Şu anda Main'de yaşıyor. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder