İHANET NOKTASI - DAN BROWN

       Yazarın henüz çıkışını yapmadığı dönemde yazdığı bu kitabı, “Da Vinci Şifresi” ile adını duyurduktan sonra diğer kitapları nasılmış acaba diyerek edinmiş ve okumuştum. Tüm Brown kitapları yorumlarında belirttiğim gibi, hangi kitabını okursam okuyayım hala “Melekler ve Şeytanlar”ı tek geçmeye devam ediyorum.
       İhanet Noktası için, aksiyon ve maceranın oldukça üst noktalarda yaşandığı, çıkış kitapları kadar iyi olmasa da yine çok iyi araştırılmış, yine kurgu olan ama içine eser miktarda gerçek bilgilerde yerleştirilmiş klasik Brown kitabı diyebiliriz. Kurgu genel olarak Amerikan seçim sistemi ve Nasa ile ilgili konular üzerine kurulu. ABD'de başkanlık seçimleri vardır ve iki büyük rakipten biri diğerine açık ara fark atacak gibi görünmektedir. Başkan bir gün Sexton'ın kızı Rachel'ı görüşmeye çağırır ve onu kuzey kutbunda, NASA'nın bir keşfi ile ilgili araştırmaya gönderir. Üzerinde canlı fosilleri olan bu göktaşı uzayda hayat olduğunu göstermektedir ve bu durum NASA karşıtı olan Sexton'ın seçim kampanyası için büyük bir darbe demektir. Bu araştırmalara delta gücü ve olağanüstü araçlarda katılmıştır. Birileri gerçeklerin ortaya çıkmasını istememektedir ve kutuplardaki bir avuç insanın hayatı gerçek anlamda tehlikededir.
      Biraz bilim kurgu, biraz siyaset ve siyasi oyunlar,biraz entrika ve bir miktar gerilimle birlikte polisiye tarzı iyi bir kurgusu olan kitaba başladığınız zaman hemen içine dalıyorsunuz. Daha ilk sayfalardan başlayan akıcılığı son sayfaya kadar sürüyor. Altın Kitaplar'dan çıkan diğer Brown kitapları gibi bu da Petek Demir'in ellerinde çevrilmiş ve gayet iyi olmuş. Karakterler yine gayet iyi detaylandırılmış.
       Film tadında bir kitap okumak isteyenler için iyi bir seçenek olabileceğini düşünüyorum. Brown'ın kalemi ile okurken hayalinizde canlandırmanız hiç zor olmuyor.
Şimdiden keyifli okumalar...29/12/2015
Sevgilerimle...


Orjinal Adı: Deception Point
Yazar : Dan Brown / 1964 - ABD
Sayfa Sayısı : 511
Yayınevi : Altın Kitaplar
Yayın Tarihi : 04/2015
Çeviri : Petek Demir
Tür : Roman / Macera

                                                                                                                               
YAZAR HAKKINDA;
22Haziran 1964 yılında Amerka'da doğan Dan Brown, Başkanlık ödülü kazanmış matematik profesörü bir baba ve ilahiyat sanatçısı olan bir annenin oğlu olarak bilim ve din gibi felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Eğitim hayatından sonra bir süre okuduğu okulda İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra şifre çözme ve gizli örgütlere duyduğu ilgi üzerine, 1996 yılında ilk romanı olan “Dijital Kale” yi yayınladı. Ardından 2000 yılında, içinde bulunduğu bilim,din paradoksundan esinlenerek kaleme aldığı “Melekler ve Şeytanlar” adlı kitabını yayınladı. 2001 yılında yayınladığı, tekno-gerilim türündeki sayılı eserlerden biri olan “İhanet Noktası”nda politikada ahlak,gizli teknoloji gibi konuları işledi. Büyük babasının mason olduğunu açıklayan Brown'un 2009 yılında yayınladığı “Kayıp Sembol” adlı kitabında masonları işlemiş olmasının nedeni buna bağlanmıştır. Son olarak 2013 yılında “Cehennem” adlı kitabını yayınlayan Brown hala Amerika'da yaşamaya devam etmektedir. Sanat tarihçisi ve ressam olan eşi Blythe, araştırmalarına yardımcı olmakta ve kitaplarına fon sağlamaktadır.
www.danbrown.com


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder