SOSYOPAT - DANIEL ANNECHINO

Günahlarının bedelini ödemeye hazır mısın? “ Kapak yazısı

       Bir çok farklı yazardan polisiye ve gerilim kitapları okudum. Kütüphanemdeki tüm kitaplar gibi onları da burada paylaşacağım. Bu tür kitaplara bir kaç ay önce okuduğum “Sosyopat” adlı kitapla başlamış olayım. Türü genel olarak severim, ortak bir tarzı vardır,cinayetler, dedektif kovalamacaları ve en nihayetinde yakayı ele veren katiller. Bir çok türde olduğu gibi, bu tarz kitaplarda da dikkati sürekli kitapta tutmak için hikaye ve kurgunun gerçekten çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Başladığınızda bırakamadığınız ve sizi heyecanla bir sonraki sayfayı çevirmeye zorlamayan bir polisiye ne kadar keyif verebilir? Okuyucunun silahı sayfalardır ve katili yakalamak için sürekli bir tempoda okuyup sona ulaşmak istemelidir.
       Simon, annesi tarafından çarpık dini inançlarla büyütülmüş,yalnız yaşayan bir fizyoterapisttir. Tanrının kendisini görevlendirdiğini düşünmektedir,ayrıca ölü annesinin hayalleri ve sesi ile kendisine bir misyon edinmiştir. Genç anneleri günahlarından arındırmak...Bunun için şehirden uzak olan evinin bodrum katında oluşturduğu kefaret odasını kullanmaktadır. Anneleri kaçırıp bir süre burada tutmakta ve sonra da çarmıha gererek öldürmektedir. Her ölüm ile cennete bir adım daha yaklaştığını düşünmektedir. Dedektif Rizzo ise küçük bir kız çocuğu olan yalnız bir annedir. Eski eşi Tommy,borçlandığı kişilerce öldürülmüştür. Rizzo, Simon'ın davasına atanacak,ortağı Al ile adım adım katile yaklaşırken ummadıkları süprizlerle karşılaşacaklardır.
       Bu türü sevenler için kitabın tahmin edilebilirliği çok yüksek. Ben bu tür kitaplarda aslında, karakterlerin psikolojilerini,iç savaşlarını ve güdülerini okumaktan hoşlanıyorum. Bu analizleri yapmak, karakterleri daha gerçek kılıyor diye düşünüyorum. Olayın psikolojik boyutundayım yani anlayacağınız. O nedenle kitabın kurgusu kadar karakterlerin iç dünyalarına ve ruh hallerine ilişkin verilen bilgi bolluğu da benim için çok önemlidir. Burada bu analizleri yapmaya yetecek bilgi, bana göre yeterince verilmiş. Bu, benim için, kitap adına bir artı. Ama daha ortasına gelmeden sonunu tahmin etmek bir miktar hayal kırıklığı da yaratmadı diyemem.Genel olarak anlatımı akıcı ve sürükleyici bir kitap. Vaktiniz varsa bir kere de okuyup bitirebilirsiniz.
       Yazar hakkında en detaylı bilgiyi kendine ait bir blogda buldum. Ve bilgi amaçlı bir kısmını çevirdim. Yazarımız lise hayatı boyunca hiç kitap yüzü açmamış,en iyi notu D+ olan,okumaktan hoşlanmayan,kendi tabiri ile sıska ve sevilmeyen bir gençmiş. İlk kitabını 1992 yılında otomotiv sektöründe çalışırken yazmış. Bilgisayarı olmadığı için tüm taslağı elde hazırlayan yazarımız, bundan sonra da seri halinde bir çok kitap yazmış. Dilimize çevrilen tek kitabı ise “Sosyopat”'tır. Bu kitaba bir de devam yazmış, ancak henüz Türkçe olarak yok. 03/12/2015
Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim.

Sevgilerimle :) 


Orjinal Adı: THEY NEVER DIE QUIETLY
Yazar : DANIEL ANNECHINO
Sayfa Sayısı : 358
Yayınevi : SAYFA 6
Yayın Tarihi : 2012
Çeviri : MEHMET GÜRSEL
Tür : ROMAN / POLİSİYE

                                                                                                                                                                                


YAZAR HAKKINDA;

New York doğumlu Daniel Annechino, ortalama bir öğrenci olarak okul hayatına devam etmiş ve daha sonra otomotiv sektöründe çalışmaya başlamıştır. 1992 yılında otomotiv hakkında ilk kitabını yayınlar. Ancak onun en büyük tutkusu gerilim kitapları kurgulamaktır ve bu alanda ilk kitabını 2011 yılında yayınlar. Dilimize çevrilen tek kitabı olan “Sosyopat” yazarın ilk kitabıdır. Bunun ardından 3 Kitap daha yayınlamıştır. Eşi ile birlikte San Diego'da yaşamaya devam etmektedir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder