TRUVA TANRIÇASI / P.C. CAST - TANRIÇA SERİSİ 6. KİTAP

Mizahla ve Fantastik öğelerle dolu,dokunaklı bir eser... Bayıldım!” Sharon Sala – Arka Kapak

       Serinin sonuna doğru gelmekteyiz maalesef. Ben kitapları okuduğumda serinin bitmesine çok üzüldüm, şimdide yorumlarken hepsini yine elden geçirdim ve bir kere daha bitmesine üzülüyorum. Bu serinin benim kitaplığımda her zaman özel bir yeri olacak,tartışmasız...P.C. Cast yine hayal gücünü ve muhteşem kalemini konuşturup,çok iyi bir hikaye daha kurgulamış. Yine hayal edilesi mekanlar, birbirinden eğlenceli,muzip ve ilginç karakterler,yine aşk ve bu sefer bir de savaş...Hemde tarihteki en önemli savaşlardan biri,Truva Savaşı...
       Bu defa üç tanrıça ile başlıyor Olympos'a yolculuğumuz,Hera, Athena ve Venüs. Konu yine başka diyarlarda işleniyor ki bu en sevdiğim tarafı,hep belirttiğim gibi. Truva savaşı devam etmektedir ve bir türlü sonlanacak gibi görünmüyordur. İşin kötü tarafı tanrı ve tanrıçaların istedikleri gibi sonlanmayacak gibidir. Buna ilahi bir müdahale gerektiğine karar verirler ve bu noktada hikayeye, Oklahama'da yaşayan, psikoloji mezunu olan Kat ile hemşire olan arkadaşı Jacky geçirdikleri bir trafik kazasında hayatlarını kaybederek katılırlar. Ve gelelim kitabın erkek kahramanı Akhilleus'a...Küçük bir çocukken ona iki seçenek sunulur. Ya çok büyük ve ünlü bir savaşçı,yenilmez biri olacaktır,adı tarihe geçecektir ancak 29 yaşını bitirmeden ölecektir. Ya da daha normal bir hayat seçecek ,bir ailesi olacak, mutlu ve huzurlu bir hayatı olacaktır. Ancak annesi vakit yaklaştığında tanrılara ve tanrıçalara gidip kendisine yardım etmelerini ve oğlunu bu kaderden kurtarmasını istemişlerdir. Çünkü Akhilleus Truva savaşındadır ve artık yaşı da ölüm vaktini göstermektedir. Kafa kafaya veren üç tanrıça bunu en iyi modern dünyadan bir kadının çözüm olacağına karar verirler. Akhilleus'un dikkatini savaştan başka bir yöne çekebilecek kadar etkili bir karakter olduğunu düşündükleri Kat'in ve arkadaşı Jacky'nin ruhlarını geçirdikleri kazadan sonra alırlar ve Olympos'ta bir prenses olan başka bir kadının ve onun baş hizmetçisinin vücuduna yerleştirirler. Başka bedenlerde yeniden hayata dönen Kat ve Jacky önce durumu anlamakta zorluk çekselerde görevi kabul etmekten başka şansları yoktur ve tekrar dünyaya dönebilmek için tek şansları budur. Akhilleus'a bir şekilde ulaşırlar ve onu savaştan vazgeçirmek için ellerinden geleni yaparlar. Sonlara doğru yaşanan savaş sahnesi ve ve hikayenin sonu gerçekten çok iyiydi.
Gerçekte belkide Truva savaşında bunlar yaşanmıştır kimbilir diyerek, Truva savaşına da bakış açımı kısmen de olsa değiştirmeyi başardı diyebilirim :)
       Kitabın en keyifli yeri bana göre Kat ve Jacky'nin dostluğu idi. İmrenmemek elde değil,gerçekten böyle dostlarım var mı diye düşündürdü..Akhilleus ise bambaşka bir şekilde gönlümü fethetti,o ürkütücü değişimleri ve dış görünüşü altında çok güzel bir adam varmış kıymeti bilinmemiş. Savaş kısımları nedeniyle belki seride ki diğer kitaplardan biraz farklıydı ama bence olmalıydı da. Yoksa sadece adı değişen tanrı ve tanrıçalarla,modern ölümlülerin benzer hikayelerini okuyup dururduk ki asıl o zaman sıkıntı olurdu. Venüs'ü yine çok sevdim. Aşk Tanrıçası kitabındaki Pea'ye göndermesini de yaptı bu kitapta :)
       Yine çok eğlenerek ve keyifle okuyabileceğiniz,yer yer ürkütücü,düşündürücü ve hüzünlendiren ama sonunu görmeden elinizden bırakamayacağınız kadar iyi bir kitap daha eklemiş seriye P.C. Cast. Kendisini yürekten tebrik ediyorum ve tavsiye etmeye hala devam ediyorum. 08/12/2015
Keyifli okumalar dilerim.
Sevgilerimle...







Orjinal Adı: WARRIOR RISING
Yazar : P.C.CAST / 1960-ABD
Sayfa Sayısı : 383
Yayınevi : PEGASUS YAYINLARI
Yayın Tarihi : 05/2013 – 2. BASKI
Çeviri : GİZEM ONAT
Tür : ROMAN / FANTASTİK

                                                                                                                                    


YAZAR HAKKINDA;
1960 ABD doğumlu yazar P.C. Cast, romantik/fantazi dalında yazdığı kitaplarla öne çıkmıştır. 7 kitaptan oluşan Tanrıça Serisi ile çeşitli ödüller kazanan yazarın en büyük başarısı, kızı Kristin Cast ile birlikte yazdığı “Gece Evi” serisi olmuştur. 2005 yılında kaleme almaya başladıkları seri 12 kitaptan oluşmaktadır. Yazmaya devam eden yazarın “Gece Evi” serisi film hakları Davis film tarafından satın alınmıştır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder