PSİKOPAT / KEITH ABLOW

       Bu kitap için bir kapak alıntısı yapmayacağım, kitabı okuduktan sonra bunların biraz fazla abartılmış reklam yazıları olduğuna karar verdim. Yine uzun zaman önce okuduğum bir psikolojik gerilim kitabı. Elimde bu tarzda oldukça fazla kitap varmış,arşiv sayesinde okuma alışkanlığımda bir sıralama da yapabiliyorum :) Sanırım psikolojik gerilimler liste başı olacak gibi görünüyor. Yazar ile tanıştığım bu kitap kesinlikle çok iyi ve çok başarılı.
       Jonah Wrens,uzun boylu,çekici,insanda güven duygusu yaratabilecek kadar kendinden emin,iyi giyimli,BMW X5 gibi iyi bir arabaya sahip,hastane hastane dolaşarak çalışmayı tercih eden iyi bir psikiyatristtir. Ancak bu kadar olumlu özelliğin yanında, içinde önüne geçemediği bir öldürme güdüsü vardır. Hastane hastane gezerken farklı eyaletlerde, ardında 12 ceset bırakmıştır. Otostopçu olarak aracına aldığı insanların kendisi ile hayat hikayelerini paylaşmasını ister. Bunu kabul etmeyen ya da dürüst olmadığına inandıklarını ise öldürür. Wrens kendi içinde, hem bir papaz,hem bir cellat rolü oynamaktadır. Öldürdüğü her kurbandan kan örneği almaktadır(bu yönü ile hayranı olduğum ve bittiği için kahrolduğum, gelmiş geçmiş en iyi dizi karakterlerinden biri olan Dexter'ı andırmakta!). Frank Clevenger ise, FBI ile çalışan ve bir çok zorlu davanın çözüme ulaşmasını sağlamış başarılı bir psikitaristtir. FBI “Otoban Katili” adını verdiği Wrens'i yakalamak için Frank Clevenger'a gider ve yardım ister. Bundan sonra gazetelerde yayınlanacak olan ve gerçekleri anlatan mektuplar aracılığıyla iki psikiyatrist herkesin takip ettiği bir şekilde iletişim kurmaya başlar. Wrens, Clevenger'ı kendisini tedavi etmeye çağırır ve tüm zihnini ve içindekileri Clevenger'a açar.
       Konu itibarıyla bana tanıdık gelmiş olması kitabın kötü olduğu anlamına değil,benim bu tarzda fazla kitap okuduğum ve dizi/film izlediğim anlamına gelir. :) Türü sevdiğim için keyif alarak okudum. Karakterler iyi detaylandırılmıştı. Psikolojiye olan merakım beni bu tarz kitaplara yönlendirirken, bazı kitapları da sırf bu merak kurtarıyor sanırım. Genelde katilin psikolojisi üzerine değerlendirme yapabildiğim detayları severim. Bu kitapta da onlardan bol bol buldum. Anlatım ve kurgu başarılı ama yer yer çeviriden kaynaklanan garip ifadeler yok değil. Genel olarak konuya yoğunlaşınca okuyup geçiyorsunuz.
       Psikolojik gerilim türünü sevenler ya da bu türe de bir bakalım nasılmış diyenler için keyifle,gerilimle ve hızlıca okunacak, başarılı bir kitap. 14/12/2015
Keyifli okumalar dilerim.

Sevgilerimle...


Orjinal Adı: Psychopath
Yazar : Keith Ablow / 1961 - ABD
Sayfa Sayısı : 384
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Yayın Tarihi : 10/2008 – 1.baskı
Çeviri :Duygu Gündeş / Seval Birdal
Tür : Roman / Psikolojik Gerilim

                                                                                                                                
YAZAR HAKKINDA;
Keith Ablow, 23 Kasım 1961 yılında ABD'de doğmuştur.1983 yılında Brown Üniversitesi'nden mezun olmuş,1987 yılında Johns Hopkins Medical School'da doktorasını tamamlamıştır. Sunuculuk ve aynı zamanda yazarlık yapan Ablow'un baş kahramanı Frank Clevenger olan 6 tane kitabı vardır.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder