KÜÇÜK SURAT / SOPHIE HANNAH

Çocuğunu kurtarmak için sınırları zorlayan bir anne...Tüyler ürpertici bir psikolojik gerilim...”Arka Kapak

       Yıllar önce okuduğum, hem hikayede bir bebek oluşundan,hemde kurgunun sürekli şaşırtan ve beklenmedik oluşundan ve tabi yazarın ters köşeye yatıran son'undan sonra oldukça etkilendiğimi hatırlıyorum. Şimdi, arşivim için yorumlarken şöyle bir göz atınca da hızlıca tekrar aklımda canlandı. Demek ki öyle kolay kolay unutulacak bir içerik yok ya da ben o zamanlar okurken, oldukça iyi bir canlandırma yapmışım aklımda :)
       Alice Fancourt, yeni doğum yapmış ve bir kızı olmuştur. Doğumdan iki hafta sonra biraz nefes almak ve kayıvalidesinin ona doğum hediyesi olarak verdiği bir klüp üyeliğini değerlendirmek için evden ayrılır. Bu süreçte evde eşi David ve görevliler vardır. Klüpten sonra eve dönen Alice hiç ummadığı bir şeyle karşılaşır. Kızı Florance uyuyordur ve onu görmek ister,odasına gittiğinde ise onun kendi bebeği olmadığını farkeder. Daha sonra buna hem eşini hemde çevresindekileri ve polisi inandırmak zorunda kalacağı uzun ve zorlu bir yolculuk başlayacaktır. Son sayfalarda ise yazar, gerçekten beklenmedik bir şekilde konuyu bağlamış ve kitabı bitirmiş.
       Kitap ilk sayfasından son sayfasına kadar oldukça sürükleyici yazılmış. Bölüm bölüm ilerleyen kitapta, bir bölümde evde ya da Alice'in iç dünyasında bir bölümde polis karakolunda oluyorsunuz. Ancak bu geçişler ustaca yapılmış ve hikayeden kopmadan size kaldığınız yerden devam etme şansı veriyor. Sürekli olarak ben olsam diye başlayan bir iç sesle mücadele ederek okuyorsunuz. Alice ile kitap boyunca koşturuyor,ağlıyor,güçlü durmaya çalışıyorsunuz ama son sayfalarda her şey başka bir boyut kazanıyor...
Kitabın anlatımı ve dili gayet iyi. Sürükleyiciliğini zaten belirtmiştim. Çeviri ya da baskı hatası olduğunu düşündüğüm bir kaç hata var ancak konu bütünlüğü içerisinde öyle çok takılmadım.
       Gerilim türünden hoşlananlar için özellikle de, kansız,vahşetsiz,cinayetsiz gerilim türünden hoşlananlar için oldukça iyi bir kitap. Hem uyandırdığı merak duygusu hemde şaşırtan sonu ile okunası bir kitap olduğunu düşünüyorum. 14/12/2015
Şimdiden keyifli okumalar dilerim...
Sevgilerimle :)



Orjinal Adı: Little Face
Yazar : Sophie Hannah / 1971 - İngiltere
Sayfa Sayısı : 278
Yayınevi : Doğan Kitap
Yayın Tarihi : 08/2008 – 1.baskı
Çeviri :Pınar Aslan
Tür : Roman / Psikolojik Gerilim

                                                                                                                      
Yazar Hakkında;
Sophie Hannah 1971 Manchester doğumludur. Eğitimi Manchester Üniversitesinde tamamlayan Hannah, Metropolitan Üniversitesi Yazı Okulunda dersler vermektedir. 1995'te Eric Gregory ödülünü alan yazarın psikolojik gerilim türündeki kitapları bir çok ülkede farklı dillere çevrilerek yayınlanmış ve çok satanlar listesine girmişlerdir.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder