IŞIK TANRIÇASI / P.C. CAST - TANRIÇA SERİSİ 3. KİTAP

Mitoloji ve aşk dolu yepyeni bir tanrıça serisi romanı.” Arka Kapak

P.C. Cast serinin bu kitabında bir farklılık yaparak daha en baştan okurlarını şaşırtmayı başarıyor. Her zaman kahramanlarımız günümüz dünyasından Olympos'a giderdi ve olaylar hep orada yaşanırdı. Bu defa tanrıları ve tanrıçaları günümüz dünyasına getiriyor ve herşey bu zamanda yaşanıyor. Günümüz dünyasında alışkın olmayan Artemis ve Apollon'un hem ölümlülere,hemde dünyamıza bakış açılarını sonsuza dek değştirecek bir yolculuk...
       Dekoratör Pamela Gray her defasında hayal kırıkları ile biten aşklardan yorulmuş ve artık aşktan vazgeçmiştir. Bundan sonra artık tanrı gibi birine aşık olmak istemektedir. Bir gün iş nedeniyle yolu Las Vegas'a düşer ve hayatını değiştirecek olan olayları burada yaşamaya başlar.
Bu arada Zeus tanrı ve tanrıçaların günümüz dünyasında Las Vegas'a gelip gidebilmeleri için bir portal açar. Sadece hafta sonları açılacak olan bu portal, Apollon ve Artemis'in gecikmelerine aldırış etmeden vakti geldiğinde kapanır. Artık hiç bir güçleri olmadan dünya da sıkışıp kalmışlardır. Bu portal bir alışveriş merkezindedir ve o sırada orada olan Pamela'nın aşkla ilgili dileği Artemis'e ulaşır. Artemis bu dileği yerine getirmek için kardeşi olan ışık tanrısı Apollon'dan yardım ister ve Apollon ile Pamela arasında inanılmaz bir aşk başlar. Bir hafta boyunca birlikte geçirecekleri günlerin ardından portalın açılacağı zaman gelir ve hiç beklenmeyen bir olayla hepsinin hayatı alt üst olur.
       Bu kitabın sonu beni çok etkilemiş, hem hüzünlendirmiş hem gülümsetmiştir.Yine oldukça sürükleyici ve nasıl okuyup bitirdiğimi anlamadığım bir kitap oldu. Yazar yine harikalar yaratmış. Ancak ben Olympos'ta geçen hikayeleri daha çok sevdim diyebilirim. Çünkü bilmediğim bir dünyayı, yazarın tasvirleri ile gözümde canlandırırken daha bir hikayenin içinde hissediyorum kendimi. Ve bu mekanlar o kadar iyi ki gerçek dünya bütün cazibesini yitiriyor. Teknolojisi ve modernliğine rağmen...Kitabın sonunda ise bambaşka bir finalle karşılaştım ki şaşırtıcı ama çok yaratıcıydı. Yazarı bir kere daha takdir ettim ve bir yandan da acaba sonra ne olacak diye sormadan da edemedim. Kitap boyunca da Artemis ve Apollon'un günümüz dünyasına uyum sağlamak adına verdikleri uğraşlar ve birbirileri ile olan atışmaları gerçekten kahkaha attıracak kadar iyiydi.
       Mitoloji ile dolu,fantastik ve çok keyifli olan bu serinin okuduğum her kitabi nasıl olursa olsun mutlaka bir şekilde etkiliyor. Bu kitaptan sonra ilk defa bir seriyi bu kadar heyecanla takip ettiğimi gördüm. Neyse ki bütün seri yayınlanmıştı ki beklemek zorunda kalmadım...Üst üste okuyunca biraz karışabilir diye düşünüyorum o yüzden ben daha ciddi okumalarımın arasına ya da kendimi keyifsiz,depresif hissettiğim zamanlara , biraz kafa dağıtmak,biraz rahatlamak adına serpiştirerek okudum seriyi. O yüzden hepsini bir kerede almadım, yoksa tamamını bitirmeden bırakmazdım biliyorum :) Okuduktan sonra bir süre, hayalimde yarattığım o dünyanın tadını çıkarmak hoşuma gidiyordu bu da ayrı bir nokta. BaharTanrıçası'ndaki dünyanın hala hayranıyım,ölüler diyarı çok ayrı...
Piyasada bir benzeri daha olmayan bu seriyi yine ve ısrarla tavsiye diyorum :) 08/12/2015
Şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Sevgilerimle :)





Orjinal Adı: GODDESS of LIGHT
Yazar : P.C.CAST / 1960-ABD
Sayfa Sayısı : 431
Yayınevi : PEGASUS YAYINLARI
Yayın Tarihi : 06/2011 – 1. BASKI
Çeviri : MÜGE KOCAMAN ÖZÇELİK
Tür : ROMAN / FANTASTİK

                                                                                                                                                                                


YAZAR HAKKINDA;
1960 ABD doğumlu yazar P.C. Cast, romantik/fantazi dalında yazdığı kitaplarla öne çıkmıştır. 7 kitaptan oluşan Tanrıça Serisi ile çeşitli ödüller kazanan yazarın en büyük başarısı, kızı Kristin Cast ile birlikte yazdığı “Gece Evi” serisi olmuştur. 2005 yılında kaleme almaya başladıkları seri 12 kitaptan oluşmaktadır. Yazmaya devam eden yazarın “Gece Evi” serisi film hakları Davis film tarafından satın alınmıştır.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder