BAHAR TANRIÇASI / P.C. CAST - TANRIÇA SERİSİ 2. KİTAP

Mitoloji hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!” Romance Reviews Today – Arka Kapak

       Serinin 2. kitabı Bahar Tanrıçası ile P.C.Cast'olan aşkım tarifsiz bir şekilde arttı diyebilirim. Bu kadar eşsiz bir hayal gücü beni gerçekten çok büyüledi. Seriye son kitabından başladığım düşünülürse “bu kadar iyi olabilir mi hepsi” soruma gayet net bir cevap almış oldum :) Seriler bir yerden sonra sürükleyiciliklerini kaybedebiliyor ya da ilk kitap o kadar iyi oluyor ki devamında daha iyisini bulamadığımızda hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. Ama bu seride, tamamını bitirdiğim için bu kadar net konuşabiliyorum, böyle bir hayal kırıklığına kesinlikle yer yok. Okuma önceliğim olmayan bu tarzı gerçekten çok sevdim. Tamamen mitoloji üzerine kurulmuş oluşu beni zaten cezbederken, okurken hissettirdiği keyif ve rahatlama hissi bonus oldu.
       Bahar Tanrıçası'nda başrollerde ölüler diyarı tanrısı olan Hades ve bahar tanrıçası Persephone'un harika hikayesini okuyoruz. Kahramanımız Lina çok iyi hamur işleri yapmaktadır ve Tulsa'da kendisine ait bir fırını vardır. Ancak işleri istediği kadar iyi gitmemiştir ve borçlarını ödeyemezse fırını kapatması gerekecektir. Bir kitapçıda,içinde yeni tarifler olan bir kitap ararken, pizza tarifleri olan bir kitap bulur ve alır. Oradaki bir tarifi evinde deneyecektir. İlginç bir şekilde tarifin sonunda tanrıça Demeter için bir ritüel vardır ve her ne kadar saçma da bulsa yine de bu ritüeli tamamlar ve gözlerini açtığında kendisini bahar tanrıçası Persephone'un bedeninde, Toprak tanrıçası Demeter'in karşısında bulur. Demeter, Persephone'un çok karışık olan ölüler diyarını düzenlemesi için yeteri kadar olgun olmadığını düşünmektedir. Ancak ölüler diyarına bir tanrıça gerekmektedir ve Demeter bu ritüel ile kendisine seslenen Lina ile kızı Persephone'un bedenlerini altı aylığını değiştirir. Bu süre içerisinde Lina, Persephone görünümü ile ölüler diyarına gidip Hades'i kendine aşık edip oradaki karmaşayı yoluna sokacaktır. Persephone ise Lina'nın bedeninde günümüze gelip Lina'nın fırınına bereket getirecek ve borcunu ödemesini sağlayacak kadar kazanmasına yardımcı olacaktır. Lina bunlara inanamaz ancak yapacak bir şey yoktur ve ölüler diyarına ve Hades'e doğru yola çıkar. Hades, kendi halinde,diğer tanrılarla pek arası olmayan,aksi,huysuz ve aslında gerçek aşkı arayan bir tanrıdır. Lina'yı Persephone zannederek sarayına kabul eder ve bu şekilde kitabımızın asıl can alıcı kısmı başlar. Bundan sonra Lina ölüler diyarını düzenlemek için çabalarken bir yandan da elinde olmadan Hades'e çaresizce aşık olur. Ve daha da kötüsü Hades'te Lina'ya aşık olmuştur. Bundan sonrası kitapta :)
       Ölüler diyarı hakkında birkaç paragraf okuduğum yunan mitolojisi ile ilgili kitaplar var elimde. Hades hakkında da tabi. Ancak, yazar araştırmaları ile birlikte yeteneğini de konuşturarak ölüler diyarını o kadar güzel betimlemiş ki karış karış hayal gücünüzde canlandırıp,kendinizi diyarın içinde buluveriyorsunuz. Ve Hades'e aşık olmamanız kesinlikle imkansız. Kitap bittiğinde çok üzülmüştüm, çünkü okuduğum en keyifli kitaplardan biriydi ve beni içine soktuğu dünyayı gerçekten çok sevmiştim. İnsana ölümü bile sevdirebilecek bir hayal gücü. Bütün seride en çok Lina'nın yerinde olmayı dilemiş olmam da ayrı bir gariplik oldu. Onu gerçekten kıskanmamak elde değil :)
       Tanrı ve tanrıçalarla keyifli ve eğlenceli vakit geçirirken bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak ve orayı çok seveceksiniz. 08/12/2015
Bu seriyi evet ama özellikle bu kitabı mutlaka tavsiye ediyorum.
Mutlu, keyifli okumalar,
Sevgilerimle :)






Orjinal Adı: GODDESS of SPRING
Yazar : P.C.CAST / 1960-ABD
Sayfa Sayısı : 416
Yayınevi : PEGASUS YAYINLARI
Yayın Tarihi : 01/2011 – 1. BASKI
Çeviri : MÜGE KOCAMAN ÖZÇELİK
Tür : ROMAN / FANTASTİK

                                                                                                                                                                                


YAZAR HAKKINDA;

1960 ABD doğumlu yazar P.C. Cast, romantik/fantazi dalında yazdığı kitaplarla öne çıkmıştır. 7 kitaptan oluşan Tanrıça Serisi ile çeşitli ödüller kazanan yazarın en büyük başarısı, kızı Kristin Cast ile birlikte yazdığı “Gece Evi” serisi olmuştur. 2005 yılında kaleme almaya başladıkları seri 12 kitaptan oluşmaktadır. Yazmaya devam eden yazarın “Gece Evi” serisi film hakları Davis film tarafından satın alınmıştır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder