DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUN GİZLİ YAŞAMI / DR.THOMAS VERNY - JOHN KELLY

Doğmamış çocuk hisleri olan,hatırlayabilen,bilinçli bir varlıktır.” Arka Kapak

      Bir anne olarak, çocuklar hakkında da çeşitli yayınlar paylaşmam kaçınılmaz. :) Bebeğim olacağını öğrendiğimde bir anda sanki hiç bir şey bilmeyen bomboş biri gibi hissettim kendimi. Gerçekten, hamilelikle ve bebek bakımı ile ilgili bildiklerim kulaktan dolma,sağda solda ya da büyüklerimizde gördüklerimle sınırlıydı. Bebeğimi daha doğmadan tanımalı ve onun gelişi için her şekilde hazır olmalıydım. Bu düşünce ile ilk önce hamilelik sürecinden ziyade bebeğin anne rahmindeki dönemleri hakkında bilgiler edineceğim kaynaklar araştırdım. Ve bu kitabı buldum, okudum, inandım,deneyimledim ve sevdim.
       Dr. Verny bu kitabı, bir arkadaşının hamilelik döneminde, karnındaki bebeği ile konuşması ve ona şarkılar söyleyerek sakinleştirmesini gördükten sonra, bu konuda yaptığı araştırmaları bir araya toplayarak hazırlamış. Temel olarak düşünce, anne karnındaki bebeğin annesinin hislerini algılayabildiği ve bu hislerin onun duygusal ve kişisel gelişimini etkilediği. Herşeyden önce bu süreçte bebeğin sevildiğini ve istendiğini hissediyor olması gerekiyor. Buradan yola çıkarak hem anne hem babanın bu süreçte neler yapması gerektiği, hangi davranışların nelere yol açabildiği gibi bilgiler veriliyor. Kitap içerisindeki bilgiler ayrıca bir çok araştırma ve sonuçlarını da kullanarak örneklendirilmiş ki bu da farklı bir deneyim oluyor. Mesela, hamilelik döneminde sadece anne değil, baba da çocuğu ile konuştuğu zaman, bebeğin doğumdan bir kaç saat sonra babasının sesini ayırt edebildiği gözlemlenmiş ki bu gerçekten harika bir durum. Yani bu kitabı anne adayları kadar eşleri de hayranlıkla ve bir çok yeni bilgiyle dolarak okuyacaklardır.
       Kitap anne karnındaki bebeği ve onun içerdeki gizli yaşamını gözler önüne sererken, bebeğimizi orada mutlu ve olumlu duygularla nasıl büyütebileceğimizinde rehberi. Her anne adayına mutlaka tavsiye ediyorum. Mutlaka kitaplar okuyor,mutlaka çocuğumuz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama hepsinden bizler onları her yaşta, her dönemde hayata hazırlıyoruz. Bu hazırlığı anne karnında başlatmak belki de bebeğimizin hayata çok daha önde ve hazırlıklı olmasını sağlayacaktır. Ben onların orada bile bizi duyduklarına,hissettiklerine ve hepsinden öte öğrendiklerine inanıyorum...
Tüm anne adaylarına,hatta annelere mutlaka tavsiye ediyorum. Şaşırtıcı bilgilerle dolu, hatta dopdolu bir kitap.
Keyifli okumalar ve bebek bekleyen tüm annelere kocaman sevgiler...




Orjinal Adı: THE SECRET LIFE of the UNBORN CHILD
Yazar : Dr. THOMAS VERNY – JOHN KELLY
Sayfa Sayısı : 179
Yayınevi : KURALDIŞI YAYINCILIK
Yayın Tarihi : 05/2008
Çeviri : BELKIS ELGİN
Tür : KİŞİSEL GELİŞİM


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder